lening lenen kost geld

Scherpe Rente en een Lage Maandlast
Betrouwbaar en Verantwoord Advies
Snel en Klantvriendelijk

Verantwoord lenen

Lening-lenen.nl spant zich in om consumenten verantwoord te laten lenen. Dat doet lening-lenen.nl door te werken met de VFN Gedragscode om zo overkreditering te voorkomen. Wij informeren u over de verschillende soorten leningen en over mogelijke valkuilen.

Is lenen wel de beste oplossing?

De beslissing om een lening aan te gaan heeft invloed op de lange termijn. Het is daarom van belang om alle opties te overwegen. Is een lening wel de beste oplossing? Veroorzaken de maandelijkse kosten die een lening met zich meebrengt geen problemen?

Sparen is goedkoper dan lenen

Over het algemeen is het goedkoper om iets te kopen met gespaard geld dan met geleend geld. Bedenk daarom of een bepaalde aankoop perse nu moet en niet bijvoorbeeld een jaar kan worden uitgesteld. Ook is het goed na te denken of iets wat maar van korte duur is, bijvoorbeeld een vakantie, niet beter met spaargeld kan worden betaald dan met een lening. Als de vakantie voorbij is moet er nog lang voor betaald worden.

Toch lenen

Lenen biedt uitkomst wanneer:

Ga bij het afsluiten van een lening niet over één nacht ijs en wees eerlijk tegenover uzelf als het gaat om geld.

Overzicht

Weet u bijvoorbeeld niet altijd waar uw geld blijft, probeer dat dan eerst op een rijtje te zetten om te zien welke ruimte u hebt om een lening terug te betalen. En ga niet tot het uiterste want uw uitgaven zullen waarschijnlijk niet veranderen als u een lening hebt afgesloten.